Ugrás a tartalomra

Negyvenedik évforduló a tétényi nyugdíjas klubban

2022. október 22. szombat
Zenével, dallal, tánccal, jókedvvel ünnepeltek
Negyvenedik évforduló  a tétényi nyugdíjas klubban

Negyven év nem kis idő egy ember, de különösen egy klub életében. Pontosan ennyi idős a Nagytétényi Nyugdíjas Klub, és ezt a szép évfordulót ünnepelte meg szombaton, törzshelyükön, a Szelmann Házban, ahol volt minden, ami egy jó hangulatú délutánhoz elengedhetetlen, zene, tánc, ének és bőséges vacsora.

Gálffy Mária 11 éve tagja a klubnak, sokat segített Kovacsics Lászlóné Etának, aki húsz évig, haláláig elnökölt, azóta viszont még intenzívebben vetette bele magát a szervezési, „elnöki” munkába.

– Eta nagyon jó szervező volt, jól össze tudta fogni a társaságot – emlékezett meg róla az ünnepségen, és azt is elárulta, 2000 óta lakik Nagytétényben, Kolozsvárról jött fia közelébe, aki már korábban ideköltözött. Az egészségügyből ment nyugdíjba, így az időskorúak, az elesettek, a betegek segítését mindig feladatának tartotta, ahogy most is. Gálffy Mária arról beszélt még, hogy minden hónap első hétfőjén zenés, táncos foglalkozást rendeznek, minden harmadik hétfőn pedig köszöntik a név- és születésnaposokat.

– Bizony nem könnyű összefogni a klubtagokat, főleg mióta a covid-helyzet mindnyájunk életébe betört – mondta. – Nagyon nehezen állunk talpra ebből a sokkból, de tudom, hogy talpra fogunk állni! A járvány előtti időszakban százan, most pedig csupán ötvenen vagyunk. Remélem, sikerül megújítanunk a klubéletet, és kicsit fiatalítani. A legidősebb tagunk a 84 éves Bóna Sándorné.

A megbízott klubvezető ezután kiemelte, hogy amíg tehették, sokat utaztak a Felvidéktől Erdélyig, és rendszeresen járták az országot, kirándultak, kölcsönösen látogatták a testvérklubokat, majd megköszönte László Évának, a Nagytétényi Polgári Kör elnökének az évek alatt nyújtott sok-sok segítséget, ami nélkül nem lehetnének ilyen sikeresek.

– A polgári kör és az önkormányzat mindenben támogat bennünket – tette hozzá. Karsay Ferenc polgármester rövid beszédében gratulált a klub 40 évéhez, és megjegyezte, ilyen hosszú ideig talpon maradni szeretet és összefogás nélkül képtelenség lett volna.

– Mostanában igen nehéz időszakot élünk, ebben a helyzetben pedig még jobban össze kell fogni, hogy a klub továbbra is sikeresen működjön – mondta. László Éva, a helyi polgári kör elnöke ezekkel a szavakkal köszöntötte a jubiláló nyugdíjasokat: – Ez a klub a Nagytétényi Polgári Kör legsikeresebb és legaktívabb közössége. Köszönöm a tagok aktivitását, a fiatalokat megszégyenítő energiájukat és segíteni akarásukat. Színes klubéletükhöz a jövőben is sok vidámságot, erőt és egészséget kívánok!

Ezt követően az ünnepi műsorban fellépett a helyi nyugdíjas dalkörön kívül a kajászói, az érdi és a baracskai, valamint a Diósdi Német Hagyományőrzők és a Szigetcsépi Überraschung Tánccsoport, majd jöhetett a finom vacsora, Falatin István palóclevese, amely négy órán keresztül készült két 50-50 literes üstben. A jóízű falatozás után Bürger Zoltán harmonikajátéka perdítette táncra az ünneplő nyugdíjasokat.

Temesi László